Supporting Inclusive School Leadership (SISL)

Afbeelding: SISL project logo

Prosjektet Supporting Inclusive School Leadership (SISL) undersøkte hvordan man kan fremme inkluderende ledelse på skolenivå og utviklet verktøy som kan bidra med dette. Konklusjonen av prosjektet var at ledelsens mål når det gjelder inkluderende opplæring var full deltakelse i meningsfylte læringsmuligheter, gode prestasjoner og høy trivsel for alle elever, også de som er mest sårbare for å bli ekskludert.

Skoleledelse er en avgjørende faktor når det gjelder å utvikle et mer inkluderende utdanningssystem. SISL-prosjektet pågikk i perioden 2017–2021 og ble koordinert av European Agency for Special Needs and Inclusive Education. Resultatene omfatter:

Det ble i tillegg utarbeidet og testet ut åpne verktøy:

  • Politisk rammeverk for å støtte opp om utvikling av politikk som bidrar til inkluderende skoleledelse.
  • Egenrefleksjonsverktøy slik at ledere og politikere kan reflektere over og diskutere avvikene mellom de standardene ledelsen skal leve opp til, og hvilken politikk som finnes for å gjøre det mulig å oppfylle disse standardene. Verktøyet er åpent, kan tilpasses til konteksten i ulike land og brukes i sin helhet eller delvis, med fokus på skoleledernes viktigste oppgaver med å stake ut retningen samt å utvikle både mennesker og organisasjon.
Soort
Praktijk (indirect evidence)
Land
België; Bulgarije; Cyprus; Denemarken; Duitsland; Estland; Finland; Frankrijk; Griekenland; Groot-Brittannië; Hongarije; Ierland; IJsland; Italië; Kroatië; Letland; Litouwen; Luxemburg; Malta; Nederland; Noorwegen; Oostenrijk; Polen; Portugal; Servië; Slovakije; Slovenië; Spanje; Tsjechië; Zweden; Zwitserland
Taal
BG; CZ; DA; DE; EL; EN; ES; ET; FI; FR; GA; HR; HU; IS; IT; LT; LV; MK; MT; NL; NO; PL; PT; RO; RU; SK; SL; SR; SV; TR
Niveau van de school
Basis; Middelbaar; Voorschools
Niveau van de interventie
Gericht; Universeel
Intensiteit van de interventie
Periodiek; Voortdurend
Bron van financiering
Europese financiering