Европска збирка алатки за училиштата Промовирање инклузивно образование и справување со проблемот на предвремено напуштање на образованието

  • Барате поефективни начини за поддршка на вашите ученици?
  • Сакате да се подобри присуството или да се намали стапката на напуштање на образованието?
  • Барате начини за подобрување на вклученоста на родителите во вашето училиште?
  • Имате голем број ученици чиј мајчин јазик е различен од оној на којшто се изведува наставата?
  • Размислувате да воведете пристап на поголема соработка во процесот на учење и подучување?

Ако е така, читајте понатаму! Овој онлајн ресурс ви нуди низа материјали чија цел е да ви помогнат! Дознајте повеќе

Прегледајте ги најновите материјали Откријте растечка колекција на добри пракси и инспиративни примери Оценете го вашето училиште Добијте персонализиран извештај за инклузивните политики и пракси на вашето училиште Погледнете ги нашите видеа Погледнете инспиративни примери од добри практики Посочете ги вашите интереси Пронајдете документи и студии на случај кои се поклопуваат со вашите интереси. Предложете ресурс Споделете проект или пристап на целото училиште за инклузивно образование