Inclusive education - Prague, Czech Republic

Rating: 5/59 utenti

Inclusive education
KA101 Mobility in Prague, Czech Republic
PIC 94 93 64 512
Organization ID:
E10088318

Course fee:
EUR 350,-/5 days grants till 2020
EUR 400,-/5 days grants from 2021
Our course fee is always in accordance with the official Erasmus+ project guidelines.
- no additional admin fee or VAT tax charged.

Course fee includes:
City guided tour
School visit
Assistance with orientation in the city
Wifi
Administrative support: Europass, Mobility agreement, Certificates, Invoices, Invitation letter for the course
Course materials
Catering during the course: Coffee, Cappuccino, tea, biscuits, water

Course overview:
No one is special and yet everyone is. Our course is dealing with delicate topics of the 21st century. Fortunately, our society got rid of most prejudices from the past, so we can face this – in reality non-existing – issues better.
Come and learn how to make feel every one of your students welcome to the classroom. No differentiation because we all share the same Sun.

Course Methodology:
For your comfort we divided our course in 10 modules. One linked to another. Inspired by the best and newest theories our teachers will share their knowledge with you. You will learn the difference between the integration and the inclusion, all about the risks and barriers. Also, how to manage conflict in your classroom and much more.

Modules:
Module 01 – Integration or inclusion, identification of risk factors and barriers
Module 02 – Non-violent communication, conflict management, communication methods
Module 03 – Values education, moral education
Module 04 – Student assessment and evaluation
Module 05 – Psycho-social development
Module 06 – Positive school climate
Module 07 – Drama and Art activities
Module 08 – Project-based learning, task-based learning
Module 09 – Cross-curricular activities in an inclusive classroom
Module 10 – Adapting the curriculum in an inclusive classroom
Guided City Tour

Learning outcomes:
Understand the advantages and disadvantages of approaches such as inclusion, integration and mainstreaming in order to enhance good quality of education and training for all learners.
Develop students learning autonomy by self-directed hands-on learning approach, elaborate on student’s prior knowledge, trigger an effective use of arguments and evidence, use questioning as a tool of learning.
Implement and evaluate appropriate action strategies according to student needs in order to prevent bias, school dropouts and anti-social behaviour of learners.
To encourage exploring the obstacles and limits that handicapped students faces within the education system.
Apply art & creativity to work with people with physical (dis)abilities.
Understand the meaning of the “pedagogy of everyday life” for the people with mental health conditions.
Gain techniques for working with heterogeneous classrooms and communities, deal with increased diversity of learners, support inclusion of various minorities into mainstream education.
Meet colleagues of different nationalities within the EU, engage in cross-cultural learning experience, exchange ideas and build a network for future international cooperation.
Gain broader understanding of practices, policies and systems of education of different countries, cultivate mutual respect, intercultural awareness and embed common educational and training values.
Enrich communication skills, improve foreign language competencies, broaden professional vocabulary and promote EU’s broad linguistic diversity.

General Course Information
Before the course:
You will receive “ITC Guide Document” where you will find all the necessary information.
After the Course:
Course evaluation form
Certificates
Course materials in electronic form / Other materials for self-study and dissemination of the techniques.

Additional services in Prague:
Accommodation arrangement
Airport transfer to the hotel
Cultural activities
Trips to other European cities: Vienna, Dresden

Join us in Prague for this KA1 course!

http://www.itc-international.eu/erasmusplus/inclusive-education

Organizzatore del corso
ITC International
Localizzazione
Prague, Repubblica Ceca


Contatta l’organizzazione

Prossime sessioni

07.08.2023 > 11.08.2023
30.10.2023 > 03.11.2023

Mostra le sessioni passate

Vota e commenta

Le recensioni provengono solo da partecipanti verificati attraverso il Mobility Tool+ della Commissione europea. Se hai partecipato a questo corso, utilizza il Mobility Tool+ per inviare una recensione. Se il corso non è ancora elencato nel Mobility Tool+, puoi fornire al coordinatore del tuo progetto il seguente ID del corso: 81483.

The course was well organized and structured. Through various groupwork I learned which strategies I can use sometime in future.

Tradurre (Solo utenti registrati)

Cursul a fost foarte bine structurat - 10 module cu obiective educaționale cuantificabile care au put fi atinse de toți particții la această mobilitate. Informațiile și metodele pe care le-am dobândit îmi vor îmbunătăți cu siguranță activitatea și eficiența intervențiilor, ca profesor de sprijin și ca susținător al incluziunii. În timpul mobilității am interacționat cu oameni din culturi diferite, cu structuri și valori morale diferite, astefel, capacitatea mea de interacțiune interculturală a avut de câștigat, de asemenea, cunoștințele mele de limba engleză s-au îmbunătățit. . Inainte de curs am primit toate informatiile necesare pentru o bună desfasurare a cursului (chestionar de nevoi, orar curs, indrumare pentru a gasi un hotel, etc.). A fost o mobilitate placută, mai ales că am avut certitudinea că furnizorul era pregătit și deschis să fie un suport in caz de necesitate (ITC International a asigurat o persoană de contact pe toată perioada mobilității). De asemenea formatarea noastră a comunicat foarte bine cu noi și a faciltat o interacțiune optimă ​​intre participanți. La finalul cursului instituția de formare a asigurat certificarea și suportul de curs. Azi, pot recomanda acest curs cu incredere.

Tradurre (Solo utenti registrati)

Un curs foarte bine fundamentat stiintific, am cooperat foarte bine cu ceialalti participanti la curs si cu furnizorul acestuia. Am interactionat cu furnizorul de curs înainte de mobilitatea propriu-zisă, am completat un chestionar de nevoi necesar pentru a se adapta conținutului cursului la nevoile noastre de formare, ni s-a furnizat un ghid practic pentru perioada sederii în Praga, cu informatii despre transportul de la aeroport, locatia cursului, directii, mijloace de transport, moneda locala si cursul valutar aproximativ, recomandari privind locuri de cazare. Directorul cursului a fost prezent in prima si ultima zi de curs, am primit datele de contact ale persoanei de contact in cazul unor urgente sau situatii neprevazute, persoana din partea institutiei de formare disponibila pentru noi pe toata perioada cursului. Cursul a fost deosebit de atractiv, modern, dinamic, ancorat in prezent, cu informatii noi si cu multe exercitii si aplicatii practice, cu o prezentare care a captat atentia pe toată durata zilei de curs. Formatoarea cursului a interactionat des cu noi si a facilitat interactiunea cu ceilalti participanti prin formare de grupe in continua dinamica. Intreaga organizare a cursului a determinat o implicare totala a participantilor la activitate, timpul trecand foarte repede. Am avut parte si de un tur ghidat prin orasul vechi al Pragai, foarte util pentru completarea pregatirii culturale realizate in Romania.

Tradurre (Solo utenti registrati)

In prima zi tema a fost:"Integrare sau Incluziune, identificarea factorilor de risc și a barierelor", unde s-au pus bazele teoretice si practice (excluziune, separare,integrare, incluziune). In a doua zi:"Comunicare nonviolentă, managementul conflictului, metode de comunicare, Educația valorilor, Educația moralei, Testarea și evaluarea elevilor", unde am explorat conceptul de comunicare si barierele ce pot aparea in proces; Am explorat modele de evaluare formativa in psihopedagogia diversitatii. In a treia zi:"Dezvoltarea psiho-socială Climatul școlar pozitiv", unde au fost prezentate etapele dezvoltarii psihosociale din perspectiva lui E Erikson; a fost introdus moselul SEL si modelul PERMA. In a patra zi :" PBL și Task-based learning Adaptarea curriculumului", unde am explorat partile pozitive si negative ale activitatilor de grup; am folosit PBL ca activitate crosscuriculara pentru declansareaunui proces de invatare prin explorare. In a cincea zi: " Activități prin teatru și artă Activități cross-curriculare în clasa incluzivă", unde am descoperit legatura importanta dintre activitatile de grup si dezvoltarea socio-emotionala a elevilor. Întreaga experiență a fost minunată, iar moderatoarea cursului a fost foarte organizată și dispusă să ne sprijine în orice moment. Toate documentele au fost pregătite la timp. Formatoarea a fost flexibililă la nevoile noastre, disponibilă, dispusă să-și împărtășească cunoștințele și experiența personală, oferind feedback și îndrumări constante. Inainte de inceperea cursului am completat un chestionar de nevoi trimis de Institutia de formare. Am primit un ghid de mobilitate cu informatii despre institutie, curs, locatia cursului, transport, accesul la curs si recomandari privind cazarea. Ni s-a asigurat asistenta permanenta printr-o persoana de contact pe toata perioada cursului. Am primit toate documentele legate de curs.

Tradurre (Solo utenti registrati)

Organizarea si continutul cursului au fost exceptionale si foarte bine structurate. Cursul a cuprins informatii clare,a fost bazat pe interactivitate si munca in echipa si mi-a captat atentia pe toate perioada desfasurarii lui. La acest curs au fost prezenti alaturi de noi, colegi din Spania si Portugalia iar comunicarea a fost facuta in limba engleza. Au fost foarte multe lucruri pe care le- am aflat si pe care voi incerca sa le pun in aplicare.iar informatiile dobandite sunt benefice pentru activitatea profesionala. Proiectului intitulat „Educatie incluziva de calitate cu profesori specializati la nivel european – BEST-EU” are ca obiectiv general dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din școala noastră în domeniul educației speciale și incluzive, în vederea furnizării de servicii educaționale de calitate în domeniul educației incluzive, pentru asigurarea șanselor egale pentru elevii cu nevoi speciale. Prin dezvoltarea competențelor cadrelor didactice de a utiliza strategii de lucru specifice educației incluzive, care să conducă la creșterea calității actului educațional oferit elevilor cu nevoi speciale de educație, conform practicilor la nivel european, pentru o mai bună incluziune școlară și socială a elevilor cu nevoi educaționale speciale.,Inainte de a participa la mobilitate am avut de completat un chestionar de nevoi , am primit un ghid de mobilitate cu informatii despre curs, transport, moneda locala si schimb valutar. Am primit programul cursului si ne- a fost comunicata persoana de contact in caz de situatii neprevazute pe perioada mobilitatii. Formatorul, o persoana calda, sensibila,sociabila, prietenoasa, ne-a intampinat din prima zi cu bucurie, a fost implicat, a oferit raspuns la toate intrebarile si nelamuririle noastre. Am avut ocazia sa cunosc inca din prima zi directorul institutiei de formare.

Tradurre (Solo utenti registrati)

Cursul la care am participat a abordat teme din domeniile: incluziune-echitate, acces pentru persoane defavorizate, dizabilităţi, nevoi speciale. Înainte de mobilitate, participanţilor la curs li s-a aplicat un chestionar de nevoi. Activitățile desfășurate pe perioada deplasării (5 zile) au fost structurate în 10 module: – Integrare sau incluziune, identificarea factorilor de risc și a barierelor – Comunicare non-violentă, managementul conflictelor, metode de comunicare – Valori educaționale, educație morală – Evaluarea elevilor – Dezvoltarea psiho-socială – Climat școlar pozitiv – Activități de teatru și artă – Învățarea bazată pe proiecte, învățare bazată pe sarcini – Activități transcurriculare într-o clasă incluzivă – Adaptarea curriculumului într-o clasă incluzivă Obiectivul general al proiectului „ Educație incluzivă de calitate cu profesori specializati la nivel european – BEST-EU” este reprezentat de dezvoltarea profesională a cadrelor didactice în domeniul educației speciale și incluzive, în vederea furnizării de servicii educaționale de calitate în domeniul educației incluzive și asigurării șanselor egale pentru elevii cu nevoi speciale. De asemenea, proiectul a vizat dezvoltarea competențelor cadrelor didactice participante (Portugalia, Spania, România) în vederea utilizării strategiilor de lucru specifice educației incluzive, obiectivul fiind creșterea calității actului educațional, conform practicilor la nivel european, pentru o mai bună incluziune școlară și socială a acestor elevi. În cadrul modulelor au avut loc activități dinamice și atractive, bine organizate și structurate de către formator, Denisa Mouchova, adaptate tematicii alese.Institutia de formare ne-a aplicat un chestionar de nevoi si ne-a furnizat un ghid foarte util pentru perioada mobilitatii. În concluzie, cursul a fost bine organizat și m-a ajutat să-mi dezvolt competențe pentru o mai bună desfășurare a întregului proces educațional.

Tradurre (Solo utenti registrati)

Continutul cursului a abordat teme din domeniile: incluziune-echitate, acces pentru persoane defavorizate, dizabilitati, nevoi speciale. Inainte de mobilitate, participantilor la curs li s-a aplicat un chestionar de nevoi. Activitatile desfasurate pe perioada deplasarii au fost structurate în 10 module: – Integrare sau incluziune, identificarea factorilor de risc si a barierelor – Comunicare non-violenta, managementul conflictelor, metode de comunicare – Valori educaționale, educație morala – Evaluarea elevilor – Dezvoltarea psiho-sociala – Climat scolar pozitiv – Activitati de teatru si arta – Invatarea bazata pe proiecte, invatare bazata pe sarcini – Activitati transcurriculare intr-o clasa incluziva – Adaptarea curriculumului intr-o clasa incluziva Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice din școala noastra in domeniul educatiei speciale si incluzive, in vederea furnizarii de servicii educationale de calitate în domeniul educatiei incluzive, pentru asigurarea sanselor egale pentru elevii cu nevoi speciale. Ne-au fost trimise programul cursului, date privind locatia, recomandari privind optuni de cazare si un ghid al orasului, cu informatii despre transport, plata in moneda locala, explicatii privind trasnportul local spre si de la curs. Am avut alocat o persoana de contact pentru situatii de urgenta, cu date de contact, diponibila permanent pe perioada cursului. Dupa prima zi de curs furnizorul de formare a oferit un tur ghidat al orasului, care a completat pregatirea culturala realizata in tara. Cursul a fost in concordanta cu obiectivele proiectului.Obiectivele au fost atinse prin prezentari interactive, dinamice, complexe, ce au imbinat eficient teoreticul cu practic-aplicativul. Modulele s-au derulat prin activitati dinamice si atractive, bine organizate și structurate.

Tradurre (Solo utenti registrati)

Cursul la care am participat in cadrul mobilitatii in Praga, Cehia a avut ca obiectiv principal dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice din scoala noastra in domeniul educatiei speciale si incluzive, in vederea furnizarii de servicii educationale de calitate in domeniul educatiei incluzive, pentru asigurarea sanselor egale pentru elevii cu nevoi speciale. Acest curs mi-a oferit oportunitatea de a cunoaste participanti din alte două tari europene, Spania si Portugalia, dar si sa facem schimb de informatii despre sistemele de educatie din aceste tari.Cea mai mare parte a cursului s-a desfasurat in mod interactiv, participand alaturi de ceilalti colegi profesori la schimbul de bune practici in educatia incluziva.Pe parcursul acestui curs, formatorul Denisa ne-a oferit informatii la toate intrebarile adresate. Inainte de a ajunge la ITC, în Cehia, am completat un chestionar de nevoi, fiindu-ne oferite informații despre locatie, cazare, transport si detalii importante despre cum se va desfasura acest curs. Pe perioada cursului ni s-au furnizat datele de contact ale persoanei responsabile pentru situatii de urgenta, persoana disponibila 24/24 pe perioada derularii mobilitatii. Pe toata perioada mobilitatii am avut o buna comunicare cu organizatorul, dar si cu formatorul oferindu-i zilnic feedback despre curs si despre informatiile primite care ne-au fost utile. Obiectivele propuse in cadrul cursului au fost atinse in totalitate, dand un plus valoare dezvoltarii mele personale si profesionale, iar la finalul cursului am primit suportul de curs si alte materiale utilizate acolo. Recomand tuturor colegilor acest format de curs pentru a se dezvolta mai mult pe partea profesionala. In prima zi a mobilitatii, dupa finalizarea zilei de curs, institutia de primire, ITC International ne-a oferit un tur ghidat prin Praga, ocazie cu care am aflat multe informatii despre cultura, obiceiuri turism, fiind o pregatire in continuarea celei incepute inainte de mobilitate.

Tradurre (Solo utenti registrati)

A very good experience. I was interacting with others countries. The course was very interesting.

Tradurre (Solo utenti registrati)